Як користуватися ніблером

Ніблер - це спеціальний дитячий контейнер, призначений для безпечного переходу харчування малюків від рідкої їжі до твердих продуктів. При його використанні немовля може куштувати, смакувати і досліджувати тверді продукти, маленькі частинки яких проходять через отвори, що запобігає можливому задушенню. Цей прилад особливо корисний, коли дитина ще не навичок щодо самостійного жування. З ніблера дитина може їсти нарізані шматочками, наприклад:
- м'які фрукти: банан, яблуко або грушу;
- овочі: моркву, броколі, картопля, цукіні чи цвітна капуста;
- м'ясо: відварене чи парове куряче, яловиче і т.д.;
- злаки: варені або парові шматочки рису, вівсяних пластівців;
- хліб чи печиво. 

Ніблер складається з:
1) контейнера з дірочками, у який поміщується їжа;
2) кришечки, якою закривається контейнер;
3) ергономічної ручки, за яку малюк його триматиме.

Залежно від матеріалу, з якого виготовлено контейнер, ніблери бувають:
1. Силіконові - контейнер з харчового силікону. Легко чистяться, практично унеможливлюють ризик травмування ясен. Однак малюкові добувати їжу з нього дещо складніше, ніж з текстильного.
2. Ніблери з сіточкою - контейнер текстильний сітчастий. Більш гнучкий, ніж силіконовий, але дещо складніше чиститься. 


Як користуватися ніблером? Передусім завжди дотримуйтесь базових правил введення прикорму, тобто не вводьте кілька продуктів одночасно, а додавайте їх до раціону по одному і поступово, слідкуючи за тим, як їх сприймає шлунок та за відсутністю алергічних реакцій.
1. Підготуйте ніблер - переконайтеся, що він чистий та без пошкоджень.
2. Відкрийте ніблер і помістіть у контейнер тверду їжу. Це можуть бути шматочки хліба, фрукти, шматочки варених овочів і т.п. 
2. Замкніть ніблер та переконайтеся, що ручка надійно прикручена до контейнера.
3. Дайте ніблер немовляті, тримаючи за ручку або фіксуючи ніблер в його руці. Малюк повинен самостійно тримати ніблер і відкривати ротика, щоб почати жувати і смоктати їжу через отвори у контейнері. 

Обов'язково спостерігайте дитиною, коли вона користується ніблером і не залишайте її без нагляду, аби вберегти від можливих ризиків задушення, особливо при введенні нових твердих продуктів. 

Чи потрібно купувати ніблер - вирішувати лише батькам. Це індивідуальне рішення, яке залежить від Вашого підходу до годування немовляти і його розвитку. А наш інтернет-магазин Бобас має в асортименті великий вибір ніблерів усіх видів від найкращих виробників, якій Ви можете придбати 24/7 з доставкою по Україні!