Як вибрати сонцезахисний крем для дітей

Навіть немовлятам потрібен сонцезахист. Це важливо, оскільки їх шкіра надзвичайно чутлива та вразлива на вплив сонячних променів. До 6 місяців взагалі рекомендується обмежувати перебування немовлят під прямими сонячними променями - використовувати захисний одяг, забезпечувати тінь, оскільки:

  • - шкіра немовлят дуже ніжна і схильна до появи сонячних опіків, навіть після короткого перебування на сонці без належного захисту;
  • - шкідливі ультрафіолетові (далі - УФ) промені сонця можуть проникати глибоко в шкіру, призводячи навіть до пошкодження ДНК;
  • - ризик перегрівання - у немовлят відсутня терморегуляція, тому під час тривалого перебування на сонці вони можуть перегріватися;
  •  -використання сонцезахисного крему для немовлят може допомогти запобігти сонячним алергіям та іншими подразненням шкіри, викликаними сонцем.   

При виборі сонцезахисного крему для дітей та немовлят варто враховувати кілька факторів: 

1. SPF (фактор захисту від сонця) - шукайте сонцезахисний крем з SPF 30 або вище. SPF 30 означає, що крем захищає приблизно на 97% від УФ-випромінювання. Вищий SPF надає ще більший захист, але різниця між SPF 30 і SPF 50 незначна.

2. Широкий спектр захисту або UVA/UVB означає, що крем захищає від ультрафіолетового А (UVA) і ультрафіолетового В (UVB) випромінювання. UVA-випромінювання може проникати глибоко в шкіру і викликати її захворювання, тому важливо мати захист від обох типів.

3. Фізичний або хімічний фільтр.  Це два типи сонцезахисних фільтрів. Фізичний фільтр (такий як оксид цинку або діоксид титану) відбиває УФ-промені, тоді як хімічний фільтр поглинає їх. Фізичні фільтри зазвичай є безпечнішими для дітей, оскільки вони не проникають у шкіру. Вони також надають миттєвий захист, тоді як хімічні фільтри потребують деякого часу для активації. Рекомендується обирати сонцезахисний крем з фізичним фільтром для дітей, особливо для маленьких.

4. Гіпоалергенність крему особливо важлива, якщо ваша дитина має чутливу шкіру або схильна до алергічних реакцій. Перед першим використанням крему від сонця завжди випробовуйте його на невеликій ділянці шкіри дитини, щоб впевнитися, що він не викликає алергічних реакцій або подразнень.

5. Водостійкість - якщо дитина проводитиме багато часу у воді, оберіть сонцезахисний крем, який має позначку "водостійкий" або "довготривалий захист". 

6. Інгредієнти. Якісний сонцезахисний крем для дітей не повинен містити шкідливих хімічних інгредієнтів, таких як парабени, фаталати, оксибензон. Вони можуть бути потенційно шкідливими для здоров'я. Натуральними інгредієнтами у захисному кремі є, наприклад, цинк оксид або титановий діоксид.

Завжди дотримуйтесь інструкцій із застосування сонцезахисного крему! Виробники їх розміщують на упаковці. Зокрема, при перебуванні дитини навіть не під прямим сонячним випромінюванням, пам'ятайте періодично перенаносити крем кожні 2 години або після контакту з водою. Зберігайте крем у прохолодному та сухому місці, оскільки висока температура може погіршити його ефективність.

Пам'ятайте, що сонцезахисний крем є лише одним з елементів захисту від сонця! Завжди поєднуйте його застосування разом з носінням захисного одягу, головних уборів. Уникайте перебування малюків під прямими сонячними променями під час пікових годин та максимально тримайте їх у тіні. Після перебування малюка на сонці рекомендуємо зволожувати шкіру спеціальним молочком.


Купити якісний сонцезахист для дітей пропонує наш інтернет-магазин Бобас!