Як і в чому купати немовлят

Кажуть, що немовлят можна купати лише до заходу сонця, виключно у кип'яченій воді, замотаних в пелюшку, щоб температура повітря у кімнаті була 26 градусів і навколо стояли всі родичі :-) Якщо Ви сучасні батьки, обмежені часом і з купою справ - відкиньте забобони і перетворіть цей занадто ускладнений процес на кілька незабутніх хвилин з малюком. Купання і рухи у воді зміцнюють здоров’я дитини, стимулюють апетит і сон. Під час активних рухів у воді розвивається вестибулярний апарат, наприклад, просторове мислення. А ще вода заспокоює та розслаблює нервову систему. У теплій воді навіть збуджена дитина прекрасно розслабляється і заспокоюється. Також перебування у вологому середовищі стимулює очищення дихальної системи. 

Вода. В сучасних пологових немовлят купають у воді з-під крана. Важливо щоб сама ванночка була чиста і засіб для купання був хорошим. Під сам перших купань додавайте у ванну відвари трав (ромашку, череду і т.п.) - це матиме позитивний вплив на розвиток органів чуття, на шкіру і заспокоюватиме малюка. Відвар можна робити самотужки або використовувати готові суміші чи рідини. Температури води повинна буде не вища ніж 37 градусів. Поступово її рекомендовано зменшувати  (на 1 грудус раз на тиждень, не нижче 30-ти градусів) - це рекомендація, а не правило. Врахуйте, що вода у ванночці в будь-якому випадку буде охолоджуватися і за кілька хвилин сама досягне тої позначки у 30.

Зручно починати купати малюка від шиї, а голівку і очки мити в останню чергу. Так малюк не злякається.

Як часто купати немовля? Так, як Вам зручно. Одні кажуть що слід щодня, інші що кілька разів на тиждень. Беріть до уваги пору року - влітку від щоденних купань маля буде щасливе. Взимку вони не дуже доречні. Враховуйте, що при зміні підгузка таке собі міні-купання відбувається кілька разів на день, часом і десяток :-) Але якщо повноцінно купаєте маля щодня, миючі засоби використовуйте не завжди - чередуйте їх з травами, аби не тримати малюка у стерильному середовищі. 

Сучасний ринок товарів пропонує практично безліч сучасний речей для купання, ми спробували їх систематизувати:

                        - розмір. Існують великі довжиною 102 см більше або компактніші довжиною 86 см;

                        - термометр. Ванночка може мати вбудований термометр - це зручно. Правда, такі вбудовані термометри більше схожі на індикатор правильності температури води, тому якщо Ви хочете знати її точно, то термометр для води слід придбати окремо;

                        - злив. Важливо щоб ванночка мала отвір для зливу води. Без нього можна обійтися, але така проста річ значно полегшить життя молодих батьків і вбереже спину, а це важливо.

                        - простір. Якщо у ванній кімнаті дуже мало місця - придбайте складну ванночку.  Якщо місця безліч - рекомендуємо ванночку з підставкою і пеленатором.


                - бавовняна;

                - сітчаста;

                - пластикова;

                - пластикова прорезинена;

                - поролон для купання - єдиний мінус в тому, що вбирає багато води, а це не надто зручно при купанні немовлят, особливо кип'яченою водою.









У нашому інтернет-магазині Бобас Ви можете придбати усі з перелічених гаджетів для купання немовлят з доставкою по Україні!