Усе, що потрібно знати про молоковідсмоктувачі

Молоковідсмоктувач - це спеціальний пристрій, який використовують годуючі жінки для витягування молока з грудей. Перший схематичний молоковідсмоктувач ("грудневий насос", "лактатор") був розроблений італійським лікарем Еварісто Баттерфлайго в 1921 році. З тих пір багато вчених, інженерів і компаній працювали над вдосконаленням цього пристрою. Сучасні молоковідсмоктувачі мають різні функції та технології для полегшення процесу зціджування материнського молока.   

Які є види молоковідсмоктувачів?
1. Молоковідсмоктувач-колектор:
переваги: маленький та компактний, легко чиститься;
може бути корисним: для збирання молока, яке мимовільно витікає з грудної залози (під час годування малюка чи коли воно прибуває) переважно у період інтенсивної лактації, коли вона зе не зовсім налагоджена.


2. Ручний молоковідсмоктувач:
переваги: простий у використанні, портативний, частота та інтенсивність відтягування молока повністю контрольовані;
може бути корисним: на початку чи наприкінці лактації для зціджування залишків молока з грудних залоз чи зняття відчуття тяжкості в грудях. Але не дуже зручний для змішаного вигодовування.

3. Електричний молоковідсмоктувач
переваги: ефективний і швидкий, може бути більш зручним для частих та тривалих зціджувань;
може бути корисним: якщо ви плануєте використовувати його регулярно, вдома чи на роботі, для змішаного вигодовування малюка.

4. Акумуляторний молоковідсмоктувач
переваги: ефективний і швидкий, зручний для тривалих зціджувань, дозволяє жінці не прив'язуватися до місця під час зціджування, не потребує пошуку розетки для зціджування не вдома;
може бути корисним: якщо ви плануєте використовувати його регулярно, вдома чи на роботі, для змішаного вигодовування малюка, для зціджування в будь-якому місці. 

5. Молоковідсмоктувач "вільні руки" - по суті той самий акумуляторний, який однак не потрібно підтримувати руками:
переваги: його не потрібно тримати чи підтримувати під час зціджування - просто помістіть у бюстгальтер, надає більше свободи рухів;
може бути корисним: для зайнятих мам, які мають насичений спосіб життя та цінують кожну секунду - дозволяє поєднувати зціджування молока з іншими справами. Підходить для змішаного вигодовування малюка. 




Сучасні електричні та акумуляторні молоковідсмоктувачі мають різні режими роботи, шо дозволяє:
- керувати швидкістю та інтенсивністю зціджування молока;
- стимулювати лактацію завдяки функції масажу грудей (молочних залоз).


Нові моделі молоковідсмоктувачів мають спеціальні накладки на груди у різних розмірах, зазвичай діаметром 28, 24, 21 мм. Накладки різного діаметру призначені для комфортного зціджування молока матерями з грудними залозами різного розміру. Тож яку накладку слід використовувати? Поміряйте діаметр соска у міліметрах:
для соска діаметром 19-21 мм підходить накладка 24 мм;
для соска діаметром 23-25 мм підходить накладка 28 мм;
для соска діаметром до 21 мм підходить накладка 21 мм.

Електричні та акумуляторні молоковідсмоктувачі бувають для однієї молочної залози та подвійні. Подвійний молоковідсмоктувач дозволяє зціджувати молоко одночасно з обох молочних залоз.


Як зберігати зціджене грудне молоко?
1. За кімнатної температури від 22 до 26 градусів за Цельсієм грудне молоко зберігається до 4 годин. Якщо температури нижча, то термін зберігання подовжується. Тому якщо ви молоко зцідили не вдома, то без проблем можете лишити у самому молоковідсмоктувачі (якщо він має герметичну кришечку) та за кілька годин дати малюкові.
2. В холодильнику за температури не вище 4 градусів грудне молоко зберігається до 5 діб. Для зручності перелийте молоко у спеціальний пакет для зберігання грудного молока чи у контейнер.
3. В морозилці грудне молоко може зберігатися аж до 6 місяців. Для цього перелийте молоко у спеціальний пакет для зберігання грудного молока чи у контейнер. Контейнери потребують попередньої стерилізації. Обов'язково напишіть на пакеті чи контейнері дату зціджування молока.

Як нагріти/розморозити зціджене грудне молоко?
Найкращий спосіб - це використовувати спеціальний підігрівач. Підігрівач впорається із цим завданням дуже швидко та водночас може підтримувати температуру молока. Сучасні моделі мають функції підігрівання, розморожування, стерилізації, що дуже і дуже зручно, особливо коли малюк перебуває на змішаному вигодовуванні. Окрім цього, його можна використовувати для підігрівання дитячого харчування, тому цей гаджет знадобиться на тривалий час!

Молоковідсмоктувачі різних видів та додатки до них можна обрати та придбати у зручний для Вас час у нашому інтернет-магазині BOBAS.UA