Що таке автолюлька і чим вона відрізняється від автокрісла

Безпеку та комфорт малюка під час поїздок в автомобілі забезпечують автокрісла. Дуже часто молоді та/або майбутні батьки, в тому числі і магазини, де можна купити автокрісло, неправильно використовують термін “автолюлька”, називаючи чим поняттям усі автокрісла для новонароджених. 

Однак яка ж між ними різниця?

 

I. Автолюлька у категоріях автокрісел відноситься до групи 0 (не 0+, це різні речі) і призначена для перевезення малюка від народження і до 6 місяців в повністю лежачому положенні. Тобто автолюлька - це та ж сама повноцінна і звична люлька для новонароджених, яка встановлюється на шасі коляски, однак має особливі технічні характеристики. 

Вона встановлюється на задньому сидінні перпендикулярно руху і фіксується за допомогою штатних автомобільних ременів. В самій автолюльці малюк пристібається ременями безпеки. Перевага автолюльки в тому, що малюк в ній лежить горизонтально, що максимально сприяє нормальному його диханню. Проте загальні показники рівня безпеки автолюльок в автомобілі значно уступають автокріслам.


 

Мінусом автолюльок є те, що вони важкі і займають багато місця в автомобілі. Тому автолюльки для перевезення малюків використовують лише в разі особливих медичних показань.

 

II. В автокріслах групи 0+ (0-15 місяців) та інших групах від народження (0-1, 0-1-2, 0-1-2-3) малюків перевозять так само, як і в автолюльках – від народження, однак, в напівлежачому положенні під кутом 30-45 градусів. Усі придатні для перевезення новонароджених автокрісла встановлюються виключно проти руху автомобіля і кріпляться або штатними ременями безпеки, або на базу Ізофікс. В самому автокріслі дитинка пристібається 3-х або 5-ти точковими ременями безпеки.


Сучасні автокрісла для новонароджених групи 0+ за допомогою адаптерів (перехідників) встановлюються на раму коляски, що надзвичайно зручно!


Існують автокрісла для новонароджених тієї ж групи 0+, які розкладаються у лежаче положення. Однак таку повністю розкладену конструкцію можна безпечно використовувати лише за межами автомобіля. І розкладні автокрісла важкі - мають вагу близько 7 кг (так само, як і повноцінна автолюлька), через що їх дуже важко, практично неможливо разом з малюком нести за ручку - тобто використовувати як переноску. Під час розкладання такого автокрісла на шасі коляски малюки, які чуйно сплять, часто пробуджуються.


Без сумніву, найвразливішими пасажирами є новонароджені дітки. Їхні кістки м’які та гнучкі, маса голови складає 25% від маси тіла (в дорослих 6%), при цьому шия тонка і м’язи слабко розвинені. Малюка небезпечно навіть інтенсивно трясти на руках.

 

Основна перевага повноцінних автокрісел в тому, що вони забезпечують кращий рівень безпеки малюка, у порівнянні з автолюлькою. Також автокрісла краще утримують голову малюка при фронтальному ударі, уникаючи травмучих навантажень на шию. А фронтальні удари по статистиці складають близько 70% всіх аварій.


Особиста безпека – запорука життя. Перевозьте малюків в автомобілі безпечно та використовуйте термінологію правильно:



Купити автокрісло для новонароджених (ультралегке, легке, розкладне) категорії 0+ в Україні пропонує наш інтернет - магазин бобас юа. Для цього слід оформити замовлення через кошик на сайті.

У нас ви також можете по телефону отримати консультацію щодо вибору того чи іншого автокрісла і обрати найкраще - те, яке буде зручне саме вам!